Recept - Crni rižot

  • Sastojci:
    za 4 osobe:
    0,2 kg sipa
    0,2 kg dagnji
    0,2 kg lignji
    0,1 kg luka
    0,15 l ulja (maslinovo i biljno)
    1 žlica pirea od rajčica
    0,1 l bijela vina
    sol, papar, vegeta
    peršin i češnjak - po želji
    0,3 kg sirove riže
    crnilo od sipe prema potrebi

    Priprema:
    Na miješanom ulju (pola biljnog- pola maslinovog) zažutimo luk, a zatim dodamo nasjeckanu sipu, očišćene dagnje i narezane lignje. To dobro pirjamo, zajedno sa začinima (peršin, papar, vegeta, češnjak i pire od rajčica).
    Prelijemo bijelim vinom, dodamo sirovu rižu, a potom zalijemo vodom i zacrnimo crnilom od sipe. U rižoto dodamo školjke u "kućici" (dagnje, brbavice) i škampe.

    Uz crni rižot poslužite ribani sir, te ga zalijte kapljicom crnog pelješkog vina.




    Crni rižot

Pretraga smještaja

Ostanite u kontaktu




Poveznice

Hrvatska turistička zajednica

TZ Dubrovačko-neretvanske Županije    Visit Pelješac


Hrvatska turistička zajednica